Een aantal leden uit de Protestantse wijkgemeente Zuid is zeer creatief bezig met het vormgeven van bijbelse symbolen en fragmenten. Deze creatieve werkgroep draagt de naam "de Verbeelding". De fragmenten worden weergeven in de vorm van schilderijen en wandkleden. De wandkleden vormen samen met de antependia’s één geheel en volgen de kleuren van het kerkelijk jaar.

Creatief bezig zijn met het ontwerpen en vormgeven van een wandkleed.

De schilderijen geven verbeeldingen weer van Bijbelfragmenten die aan de hand van het ‘kerkelijk’ jaar worden geselecteerd en laten zien de  manieren waarop Bijbelse verhalen en geloofsvoorstellingen kunnen worden verbeeld. We zien naast een abstracte ook een meer concrete weergave van Bijbelse voorstellingen.

Dit schilderij is gemaakt naar aanleiding van de schiftlezing uit Johannes 19 : 14 - 17  bij de eerste vesper in de Stille Week. Jezus staat voor Pilatus om veroordeeld te worden. Pilatus ziet echter geen schuld in hem, maar de menigte blijft om zijn veroordeling schreeuwen.

De personen die actief zijn in de creatieve werkgroep “de Verbeelding” zijn (v.l.n.r.): Harmien Faber, Tine Hofman, Anneke Visser, Tity Wouda (contactpersoon), Gryt Benedictus en Rie Zijlstra.

Wilt u meer weten over de werkgroep "de Verbeelding"? Wilt u meedoen? Klik dan hier voor contactinformatie.